catalogs in the WhatsApp Business app

Vaš katalog proizvoda na WhatsAppu

Ljudi vole razgovarati preko WhatsApp-a sa svojim omiljenim brendovima. No, potreba za razmjenjivanjem nekoliko poruka kako bi doznali neke osnovne inforamcije o proizvodu ili usluzi može biti zamarajuće i dosadno. Srećom, više neće biti potrebe za tolikom izmjenom poruka jer stigli su katalozi za WhatsApp Business. Od sada će tvrtkama biti puno lakše predstaviti proizvode i usluge svojim WhatsApp fanovima.

Katalozi su mobilni izlog za poslovanje tj. za predstavljanje i distribuciju proizvoda ili usluga. Na ovaj način, korisnici ih mogu jednostavno pregledavati i možda otkriti nešto što bi željeli kupiti. Ranije, tvrtke su morale slati fotografije proizvoda, jednu po jednu i tako tko zna koliko puta kako bi pružiti potrebne informacije. Sada, potencijalni kupci mogu vidjeti cijeli katalog ravno iz WhatsApp-a.

Dvije su koristi. Prvo, tvrtka izgleda profesionalnije, a drugo, kupac ostaje u chatu bez potrebe za posjetom web stranice.

WhatsApp katalog proizvoda
Primjer WhatsApp kataloga

Za svaku stavku u svom katalogu tvrtka može dodavati informacije, uključujući cijenu, opis i šifru proizvoda. WhatsApp fizički čuva ove kataloge i tako štedi vrijedan prostor za pohranu na telefonima kako tvrtkama tako i kupcima.

Stvaranje kataloga s WhatsApp Business aplikaciju radi se u nekoliko jednostavnih koraka. Pogledajte ovaj videozapis i naučite kako!

Katalog je trenutno dostupan tvrtkama koje koriste aplikaciju WhatsApp Business na Androidu ili iPhoneu u Brazilu, Njemačkoj, Indiji, Indoneziji, Meksiku, Velikoj Britaniji i SAD-u. Uskoro će ugledati svjetlo dana i u ostatku svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Stoga, budite spremni!