Google My Business

Google My Business (GMB) – vodič za fotografije

Što je Google My Business?

Google My Business (GMB) besplatna je i pojednostavljena nadzorna ploča koja pomaže vlasnicima tvrtki da upravljaju i ažuriraju poslovne podatke u Googleovom Ekosustavu. Riječ je o programu koji je Google razvijao više od deset godina prije lansiranja 2014. godine.

Uz nekoliko nadogradnji i podešavanja, Google je izgradio ovaj CRM kako bi pomogao tvrtkama da izgrade internetsku prisutnost koja će pomoći korisnicima koji pretražuju da dobiju ne samo osnovne detalje (ime/naziv, adresa, telefonski broj), već i druge vrste informacija poput radnog vremena i specifikacije o dostupnosti kao što su parkiranje i slično.

Ovo nije samo pokušaj Googlea da poboljša svoje korisničko iskustvo, već je usredotočen i na pomaganje vlasnicima tvrtki da dosegnu ciljnu publiku u mrežnim pretraživanjima.

Želite optimizirati svoj Google My Business profil?

Ako je to slučaj, tada je presudno imati fotke izvrsne kvalitete.

Fotografije visoke kvalitete stvaraju snažan prvi dojam i privlače više posjetitelja na mreži.

Vodič u nastavku vodi vas kroz korake za dodavanje, uklanjanje i optimiziranje slika na Google My Business profilu.

Postoje tri vrste fotografija:

Fotografije profila: pomažu vašim kupcima da prepoznaju vašu tvrtku na Googleu.

Naslovne fotografije: Predstavljaju osobnost vaše stranice. Dodavanjem naslovne fotografije, ona se automatski postavlja kao vaša preferirana fotografija. Ovo ne garantira da će to biti prva, glavna fotka vašeg GMB profila, ali govori Googleu o tome da biste voljeli prikazati ovu fotografiju. Pojedinci često pogrešno vjeruju da je preferirana fotografija ustvari ona profilna. To nije slučaj!

Dodatne fotografije: dodajte različite fotografije kako bi istakli razne značajke vaše tvrtke koje bi kupci mogli uzeti u obzir prilikom donošenja odluke o kupnji.

Kako dodati fotografije na Google My Business?

Prvo, morate zatražiti i potvrditi svoju Google My Business lokaciju Zatim, prijavite se u Google My Business. Kliknite na link Fotografije u lijevom stupcu. Kliknite vrstu fotografije koju želite dodati i prođite kroz postupak dodavanja fotke.

Vaše će fotografije najbolje izgledati na Googleu ako ispunjavaju sljedeće standarde:

Veličina fotografije profila za Google My Business: 250 x 250 piksela (najmanje 120 x 120; maksimalno 5200 x 5300 px) Veličina fotografije naslovnice Google My Business: 1080 x 608 piksela (najmanje 480 x 270; maksimalno 2120 x 1192) Format: JPG ili PNG. Veličina: između 10 KB i 5 MB. Minimalna rezolucija: 720 px visina, 720 px širina. Kvaliteta: Fotografija mora biti u fokusu i dobro osvijetljena, bez značajnih izmjena ili pretjerane uporabe filtera. Drugim riječima, slika bi trebala predstavljati nešto kako stvarno je u stvarnosti.

Kako izbrisati fotografije iz Google My Businessa?

I administratori i posjetitelji mogu dodavati slike vašem Google My Business profilu.

Sve fotografije koje ste sami prenijeli možete lako, klikom na link Fotografije u lijevom stupcu. Međutim, ako želite ukloniti fotografije koje su posjetitelji / kupci prenijeli, morat ćete ih označiti.

Fotografije možete označiti samo ako krše stroge smjernice Google My Businessa.

Prema smjernicama, fotografije moraju biti relevantne i snimljene od strane korisnika na lokaciji tvrtke. Stock fotke nisu dopuštene i mogu biti uklonjene od strane Googlea.

Ako primijetite da fotografija koju je kupac učitao krši pravila o Google Maps fotografijama, možete zatražiti uklanjanje. Ako imate dodatnih pitanja, uvijek nam se možete obratiti nama ili izravno kontaktirati Google My Business.

Napomena: Ako ste na Googleu naišli na sadržaj koji krši zakon, obavijestite Google ovdje. Oni će pažljivo pregledati materijal i razmotrit će blokiranje, uklanjanje ili ograničavanje pristupa njemu.

Označite fotografije na svom Google računu

Desktop

Prijavite se na Google My Business. Ako imate više lokacija, otvorite lokaciju kojom želite upravljati. Kliknite Fotografije s izbornika. Pronađite fotografiju koju želite označiti, a zatim kliknite ikonu zastave u gornjem desnom kutu.

Mobitel

Otvorite aplikaciju Google My Business. Dotaknite izbornik s tri vodoravne crtice, a zatim dodirnite Fotografije. Pronađite fotografiju koju želite označiti. Dodirnite ikonu izbornika s tri točke u gornjem lijevom kutu, a zatim dodirnite Prijavi fotografiju.

Fotografije za Google My Business – najbolja praksa

Tvrtke ulažu mnogo vremena i novca u izradu svoje web stranice. Ista načela trebaju se primijeniti na vaš Google My Business profil!

Unutar Google fotografija označite svoju zgradu, ured i ljude što daje osobni dodir. Imajte na umu da vrijedi uložiti u profi kvalitetu. Fotografije loše kvalitete ne odražavaju se dobro na vašu tvrtku ili usluge. Timska fotografija je također sjajna ideja.

Važno: Vaše fotografije s Google My Business često su prvo što kupci vide prilikom pretraživanja na mreži. Imajte na umu da posjetitelji na mreži možda niti ne dolaze na vašu web stranicu. Vaš Google profil možda vam je jedina šansa da zablistate i ostavite trajan dojam. Zato, napunite ga fotkama visoke kvalitete.

Nakon što se vaše Google fotografije optimiziraju, vrijeme je da detaljnije pogledate ostatak profila.

Je li vaš Google profil ispunjen potpuno i točno? Najvažnije je kako stojite s recenzijama i ocjenama. Nije teško zaključiti da niske ocjene i mali broj recenzija često odvraćaju potencijalne kupce od vaše tvrtke. Nastavlja se….