klikeri-logo-g

Facebook spaja Instagram i Messenger chatove u jednu uslugu

Počelo je! Već od prije znamo da Facebook neko vrijeme planira spojiti WhatsApp, Instagram i Messenger chatove u jednu aplikaciju. No sada su poduzete i neke akcije u tom smjeru! U petak, Instagram je ažuriran kako bi ponudio opciju spajanja s Facebook Messengerom.

Prenosti

Korisnici Instagrama obaviješteni su da svoje račune mogu pridružiti Facebook Messengeru. To pak na Instagram donosi sve one opcije koje Messenger ima. “Postoji novi način za poruke na Instagramu”, stoji u poruci koja prikazuje ikone dviju Facebook aplikacija.

Osim što kombinira chatove obje usluge, ažuriranje dodaje i neke od opcija koje su prethodno bile dostupne na Facebookovom Messengeru. To uključuje chatove u bojama, reakcije s bilo kojim emojijima i “swipe” da biste odgovorili na pojedinačne poruke.

Instagram kaže da je spajanje s Facebook Messengerom zasad izborno i korisnici ga mogu odbiti. No, kako je napomenuo The Verge, Instagram još ne nudi Messenger razgovore čak i ako prihvatite ovo ažuriranje – što će vjerojatno biti omogućeno u narednih nekoliko dana.

WhatsApp

Ako sve bude kako treba, sljedeći korak je kombiniranje dviju usluga s WhatsApp-om. Prošle godine, izvješće je otkrilo da su zaposlenici WhatsAppa zabrinuti zbog ove integracije. Naime, popularna aplikacija za razmjenu poruka ima snažno šifriranje koje bi se moglo kompromitirati kombiniranjem s drugim aplikacijama.

Izvor: 9to5mac.com

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?