klikeri-logo-g

Projekt “Pomorsko je dobro” – dobitnik Grand PRix-a 2020. – najprestižnije nagrade za odnose s javnošću

Projekt “Pomorsko je dobro” Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) dobitnik je ovogodišnje nagrade Grand PRix 2020. u kategoriji odnosa s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi. Nagradu svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). Radi se o najprestižnijoj nagradi u svijetu odnosa s javnošću u Republici Hrvatskoj.

“Pomorsko je dobro” inovativan je i u Hrvatskoj jedinstven projekt Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) kojeg provodi Upravni odjel za turizam i pomorstvo SDŽ. Cilj projekta je potpuno transprentnog, odgovornog i učinkovitog upravljanja pomorskim dobrom, podrške jedinicama lokalne samouprave i uvođenja reda nad tim vrijednim resursom, kao i njegove zaštite i očuvanja.

Komunikacijska strategija projekta “Pomorsko je dobro” obuhvaća aktivnosti na edukaciji i informiranju zainteresirane i stručne javnosti kao i poticanje građanskog aktivizma kroz osobni angažman ili nevladine udruge civilnog društva za prijavu devastacija i sprječavanje korištenja pomorskog dobra bez pravne osnove. Tijekom njegove realizacije koja je započela u veljači 2019. godine osnivanjem web portala (https://www.pomorskodobro.dalmacija.hr/), projekt je polučio je izvrsne rezultate zahvaljujući zajedničkoj komunikaciji i suradnji s građanima, državnom upravom i tijelima lokalne samouprave.

Nositelj projekta je Upravni odjel za pomorstvo i turizam SDŽ na čelu s pročelnikom Stipom Čogeljom, dok je voditeljica projekta Matea Dorčić uz stručnu suradnju Marije Tine Hauptmann (Arhidom) i direktora Klikera, Tomislava Zovića.

Ponosni!

Više o GRAND PRix nagradi!

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?